Proč se vůbec zajímat o osobní rozvoj? 2.část

Můj postoj je, že schopnost růstu rok co rok je největším dobrodružstvím, ve které by kdo kdy mohl doufat. Růst jistě zahrnuje jak bolest, tak potěšení, ale bolest vlastní potěšení jen oslaví. Přesně podle slov Kahlila Gibrana v Prorokovi:

Když jste šťastní, podívejte se hluboko do vašeho srdce a zjistíte, že to, co radost máte jen díky tomu, že znáte pocit smutku.
Když jste smutní, podívejte se znovu do vašeho srdce a uvidíte, že upřímně pláčeš díky tomu, co ti činilo potěšení.

Neexistuje nic inherentně špatného, ​​pokud vedete život, který nikam nevede. Je to ovšem právě to, co dostanete … život o ničem. Pokud nechcete nic z života, proč jste tady? Proč se dokonce obtěžovat ráno vylézt z postele?

Mnoho lidí se ptá: „Jaký je smysl života?“ Život se vás touto otázkou ptá: „Jaký je smysl vašeho života?“ To je něco, na co si musíte sami odpovědět. Pokud nebudete odpovídat, odpověď, která zazní, je holé NIC a skončíte přesně podle toho. Moje osobní odpověď na tuto otázku je, že účelem mého života je růst a pomáhat druhým růst. Cílem je, abych byl na této cestě rovnocenný stavu vnitřního míru. Být na této cestě, je jako být v trvalém míru. Není to žádná konečná destinace, po níž jdu. Sama cesta mě naplňuje: „Stále jsem se rozvíjel.“ Nejde o nějaký vzdálený konečný stav, po kterém jde, ale spíše o samotnou cestu, která se mi naplňuje. Pokud soutěžím v soutěži, není to o výhře nebo ztrátě; je to proces soutěžení, který je zábavný a vzrušující. Pokud nastavím cíl dosáhnout, a pak se k němu dostanu, konečná podmínka cíle má jen malou váhu; je to celý proces, který se mi tolik líbí.

Co je opravdu důležité, když máme miliony dolarů nebo vyhrajeme první místo v soutěži nebo vybudujete obrovské podnikání? Z dlouhodobého hlediska to jsou všechno peníze. Ale proces dělat tyto věci – eliminovat strach, budovat nové dovednosti, dělat nové poznatky, kontaktovat lidi na vaší cestě, spadnout a jít zase dál – to je absolutní radost.

Důsledkem je, že nikdo nesmí vědomě růst. Život sám samozřejmě zaručí růst. Jak může člověk žít na zemi a neučit se a růst? Buď vědomě roste, nebo váš život hodí do zážitků, které vás nutí růst nevědomky. Dokud nebudete skutečně mrtví a pohřbeni, budou zaručeny růst a změna. Takže mým rozhodnutím je přijmout tuto skutečnost a přivézt proces růstu a změnit se vědomě. Alternativou je růst nevědomky. Udělal jsem oba, a já jsem si uvědomil, že vědomý růst je mnohem příjemnější a naplňující.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

50% hotovo

Dokončete stahování: Vložte níže váš e-mail a klikněte na tlačítko pro přehrání audionahrávky.

Stáhněte si nyní ZDARMA audionahrávku

Ochrana údajů