Pochopte svou vlastní dokonalost

Každý má talent. Co je vzácné, je když odvaha následuje talent na temné místo, kudy vede.
– Erica Jongová

Nejvyšší odvaha je být tím, kým opravdu jsem.
– John Lancaster Spalding

Ať uděláte cokoli, budete potřebovat odvahu. Bez ohledu na to, jakým způsobem se rozhodujete, vždy existuje někdo, kdo vám říká, že se mýlíte. Tam jsou vždy obtíže, které se vás snaží přesvědčit, že vaši kritici mají pravdu. Chcete-li zmapovat průběh akce a následovat jej
až do konce, vyžaduje to určitou odvahu, kterou voják potřebuje. Mír má své vlastní vítězství, ale je potřeba statečných mužů a žen.
– Ralph Waldo Emerson

Tak co děláte s nově nalezenou odvahou? Kam vás povede? Odpovědí je, že vám umožní vést mnohem plnější a smysluplnější život. Budete opravdu žít jako odvážné lidské bytosti místo plaché myši. Budete odhalovat a rozvíjet své největší talenty. Začnete žít daleko vědoměji než dříve. Místo toho, abyste reagovali na události, budete proaktivně vlastní události tvořit.

Odvaha je něco, co můžete skutečně sami zažít. Je to soukromé vítězství, nejde o nic veřejného. Vyvolání odvahy poslouchat vaše nejniternější touhy není skupinová aktivita a nevyplývá z konsenzu s ostatními. Kahlil Gibran píše: „Vize jednoho člověka nepůjčuje křídla jinému člověku.“ Cílem vaší existence je pouze to, abyste vy sami objevovali. Nikdo na Zemi neprožil ty samé zážitky, které máte a nikdo nepřemýšlí o stejných myšlenkách jako vy.

Na jedné straně je to osamělé. Ať už žijete sami nebo užíváte nejhlubší intimitu s partnerem, kdesi hluboko musíte stále čelit skutečnosti, že váš život je pouze a jen váš a třeba ho žít. Můžete se rozhodnout dočasně přenést kontrolu nad svým životem na někoho jiného, ať už se jedná o společnost, manžela nebo jednoduše na stres každodenního života, ale nikdy nemůžete předat svou osobní odpovědnost někomu jinému za vaše výsledky. Ať už převezmete přímou a vědomou kontrolu nad svým životem, nebo jen reagujete na události, které se vám staly, vy a pouze vy ponesete důsledky.

Pokud se zavážete, že budete následovat cestu odvahy, budete nakonec nuceni čelit tomu, co je možná největší strach ze všech – že jste mnohem silnější a schopnější, než jste si původně mysleli. Váš konečný potenciál je mnohem větší než cokoli, jste zkušení díky vaší minulosti a s touto mocí přichází obrovská odpovědnost. Možná nebudete schopni vyřešit všechny problémy této planety, ale pokud se ze 100% naplní váš skutečný potenciál, můžete významně ovlivnit životy mnoha lidí a tento dopad se bude prohlubovat i v budoucnu u dalších generací.

Jaký je rozdíl mezi vámi a jednou z těch legendárních historických postav, které měly takový vliv? Oba jste měli mnoho stejných obav. Oba jste se narodili s talenty v některých oblastech a slabostí v jiných. Jediná věc, která vás zastaví, je strach a jediná věc, která vás přenese, je odvaha. To, co děláte se svým životem, není o vašich rodičích, vašem šéfovi nebo vašem partnerovi. Záleží jen a jen na vás.

Zachytit pohled na vlastní dokonalost může být jedním z nejvíce znepokojivých zkušeností, které si můžete představit. A ještě znepokojivější je povědomí o obrovských výzvách, které vás čekají, pokud je přijmete. Žít vědomě není snadná cesta, ale je to jedinečná lidská zkušenost a vyžaduje to, abyste se rozhodli trvale propustit tuto myš ze svého nitra. Chystáte se realizovat vaše největší a nejambicióznější sny a prožíváte zklamání za zklamáním, když se opíráte o vaše nejpodivnější lidské omezení místo toho, abyste žili s vědomím vašeho potenciálu – tyto obavy jsou pro nás všechny společné.

Prvních několik pokusů bude těžkých. Narazíte na takové obavy, že se můžete rychle vrátit k iluzivní bezpečnosti života myši. Ale pokud budete pokračovat v uplatňování své odvahy, dostanete se až do okamžiku, kdy můžete otevřeně přijmout výzvy a odpovědnosti života jako plně vědomé lidské bytosti. Pokračovat v životě jako myš prostě nebude mít pro vás žádný smysl. Budete uznávat nejhlubší části vašeho bytí. Probudíte se k tomuto neuvěřitelnému potenciálu uvnitř svého já a přijmete to, co bude vyžadovat. Bez ohledu na to, co vás bude stát, musíte něco obětovat, abyste následovali tuto cestu. Buďte připraveni. Přestože se stále setkáváte se strachem, poznáte ho jako iluzi a budete vědět, jak využít vaši lidskou odvahu, abyste tomu dokázali čelit, takže strach už nebude mít tu moc vás zastavit.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

50% hotovo

Dokončete stahování: Vložte níže váš e-mail a klikněte na tlačítko pro přehrání audionahrávky.

Stáhněte si nyní ZDARMA audionahrávku

Ochrana údajů