Emocionální mistrovství

Dostal jsem spoustu zpětné vazby k předchozímu příspěvku, pokud jde o výzvu vědomě směřovat myšlenky.

Nejprve si uvědomte, že existují lidé a korporace, které mají silný zájem na tom, abyste si udrželi falešnou víru, že potřebujete nějakou externí validaci, abyste našli tu správnou cestu. Obchodníci utrácejí každý rok miliardy dolarů, aby vás přesvědčili, že potřebujete pít právě jejich vodu, jíst jejich jídlo, nosit jejich oblečení, řídit jejich automobily a nakupovat v jejich obchodech, abyste se cítili šťastní, módní, populární, sebevědomí, úspěšní atd. Kdo těží nejvíce, když přijmete přesvědčení, že se musíte oblékat určitým způsobem, nebo řídit určité auto, abyste se cítili cool?

Když pochopíte, že máte vrozenou schopnost vědomě nasměrovat své myšlenky, abyste vytvořili jakýkoli pocit, který chcete, kdykoli budete chtít, nebudete takovým lidem dávat vydělat. Ale budete mnohem svobodnější, protože získáte sílu vědomé kontroly svých vlastních citových stavů. Toto je dovednost, která vyžaduje praxi, ale dá se naučit. Například během několika minut se mohu cítit jakoukoliv emoci, kterou chci, a u těch, které jsem již ukotvil, se mohu dostat do tohoto stavu za méně než 5 sekund. To není nic jedinečného – např. zkušení herci to umí udělat. Pokud se herec může rozrušit, silně plakat nebo křičet pln intenzivního hněvu nad něčím naprosto falešným, pak se jistě naučíte být 100% sebejistí a zažijete opravdové emoce.

Moje oblíbená emoce je stav pocitu „nezastavitelný“, což je pocit, který jsem ukotvil na semináři Tonyho Robbinsa. Ukotvení znamená podmínění specifického emočního stavu, který má být spojen s jednoduchým spouštěčem, stejně jako Pavlov podmínil svého psa, aby se připojil a dostal se na zvuk zvonu. Takže pokud udělám určitý pohyb, automaticky se dostanu do tohoto emočního stavu během několika vteřin. Při studiu Tae Kwon Do jsem si v minulosti všiml studenta, který několikrát odpálil kotvu několikrát během zápasů o sparring. Tenisový hráč Andre Agassi a basketbalista Byron Scott oba používali emocionální ukotvení ve své kariéře a já jsem četl, že emoční podmínky byly používány německými olympijskými týmy s vynikajícími výsledky (olympijské týmy USA jsou obecně mnohem déle v tomto ohledu). Ukotvení je v knize Tonyho Robbinse Unlimited Power dobře pokryto a také vás provede přímo v živých seminářích a zmiňuje se o něm v jeho osobním zvukovém programu. Něco opravdu skvělého, co jsem zjistil, je, že jakmile jsem upravil kotvu, nemusím nic fyzicky odstraňovat. Pokud si jen představuji, že dělám tento konkrétní pohyb, stále to funguje. Takže ve středu v noci, když jsem byl představen jako řečník, mentálně jsem si představoval, že jsem zmáčkl svou spoušť důvěry a když jsem dosáhl stolu, cítil jsem se 100% jistý. Ano, 100% – žádná nervozita nebo sebepochybení.

Inzerenti vás stále používají k ukotvení. To je důvod, proč Pepsi platila někomu, jako byl Michael Jackson, 20 milionů dolarů za 30 sekundovou reklamu (dobře, tak to bylo před lety). Chtějí vás podmínit, abyste propojili emoce, které jste dostali od poslechu určité skladby k jejich produktu. Tato emoční podmíněnost funguje mnohem lépe než se snažit logicky argumentovat, proč byste měli konzumovat cukrovou vodu a chemikálie. A to naprosto funguje … v miliardách dolarů.

Dr. Wayne Dyer řekl, že když se učil o sebeaktualizaci na vysoké škole, profesor položil tuto otázku: Kdyby se člověk, který je zcela sebedisciplinovaný, objevil na formální události v neformánlním oblečením, jak by reagoval? Odpověď: Ani by si toho nevšiml. To je stav úplného emočního mistrovství, kdy žádná vnější událost nemůže vést do negativního emočního stavu.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

50% hotovo

Dokončete stahování: Vložte níže váš e-mail a klikněte na tlačítko pro přehrání audionahrávky.

Stáhněte si nyní ZDARMA audionahrávku

Ochrana údajů